Mars bouwt toren van 30 meter in Olen

De uitbreidingswerken bij Mars Belgium in Olen schieten goed op. Mars bouwt in de Kempen twee nieuwe fabrieksgebouwen. In de ene installatie zal rijst verwerkt worden, het andere zal dienen als opslagmagazijn. De eigenlijke productiefabriek wordt een toren van 30 meter hoog.

De fabriek van Mars in Olen is helemaal toegespitst op de verwerking van rijst. Het gaat om de merken Uncle Ben’s en Suzi Wan. De productiecapaciteit wordt nu in het kader van het projecty Helios opgetrokken van 90.000 ton tot 115.000 ton. Mars investeert daarmee 18 miljoen euro. Op die manier wordt het bedrijf extra stevig verankerd in de regio.

Dat Olen niet helemaal centraal ligt in de streek waar Mars zijn klanten bedient was effectief een ernstige handicap, geeft fabrieksdirecteur Xavier De Buysscher aan. Het is alvast geen kostenvoordeel.

Dat Mars niettemin toch gekozen heeft voor Olen heeft dan wél te maken met de performance van de werknemers in de Kempen. Naast de commerciële, operationele en engineering expertise zet Mars ook in op de resultaten die het R&D-center voor rijst in Olen haalt.
De werken zijn ondertussen in volle gang. De twee fabrieken moeten in juli van volgend jaar operationeel zijn.
Bij Mars Belgium werken vandaag 320 mensen. Daarvan 150 in Olen. Mars Belgium realiseerde in 2011 een omzet van 285 miljoen euro.
Mars Inc. is een Amerikaans bedrijf dat met een omzet van 30 miljard dollar 65.000 mensen tewerkstelt in 72 landen.

Het hoofdkantoor van Mars Belgium bevindt zich in Sint-Stevens-Woluwe van waaruit 30 voedingsmerken verdeeld worden.