Mars Belgium, met een grote productievestiging in Olen, en Bewire uit Herentals mogen zich een ‘great place to work’ noemen. Dat is een jaarlijks initiatief van Vlerick Business School dat jobtevredenheid bij werknemers beloont. Mars Belgium behaalde de 7de plaats in de categorie Best Workplaces met minder dan 500 werknemers. Bewire ontving voor het 2de jaar op rij het certificaat van Great Places to work.

De onderscheidingen worden toegekend op basis van 2 peilers. Enerzijds onderzoekt een werknemersbevraging hoe medewerkers vertrouwen, trots en collegialiteit ervaren in hun bedrijf. Daarnaast evalueert een vragenlijst het werkgeversbeleid van de organisaties. Bijzonder in deze aanpak is dat de evaluatie door de medewerkers primeert. 2/3de van de eindscore wordt door hen bepaald.

Naast een top-10, waarin Mars Belgium dus een 7de plaats bekleedde, kregen gisteravond nog eens 15 andere onderneming een certificaat nadat ze ook een minimumniveau bereikten voor beide enquêtes. Wat dus het geval was voor Bewire.

Spannend moment
“De anonieme uitkomst van de peilingen bij onze medewerkers zijn steeds weer een spannend moment”, vertelt Jeroen Benats, managing partner van it-bedrijf Bewire uit Herentals. “We doen allemaal ons uiterste best om het fragiel ecosysteem van trots, vertrouwen en vooral plezier in wat we doen en op de werkvloer hoog te houden. Mensgerichtheid, gedrevenheid en ondernemerschap maakt deel uit van ons DNA en kwaliteit staat voorop.”

Bewire introduceerde naast de lopende programma’s voor de werknemers 2 nieuwe concepten: Team as a service en het Young Graduates Program. In het eerste geval worden mensen intern of bij de klant samen geplaatst om daar als een volledig team een project samen af te ronden. Het tweede is gericht op een betere verwelkoming van nieuwkomers.