Marnix Goethals nieuwe algemeen directeur ziekenhuis Geel

Dr. Marnix Goethals.

Dr. Marnix Goethals.

Dr. Marnix Goethals wordt de nieuwe algemeen directeur van het Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel. Hij volgt Willy Verbraeken op, die eind dit jaar met pensioen gaat.

Dr. Goethals heeft als cardioloog een lange staat van dienst in verschillende leidinggevende functies. Nadat hij in 1988 afstudeerde aan de Universiteit Antwerpen, werd hij er later gastdocent. Als specialist cardiologie stond hij enkele jaren aan het hoofd van de Belgian Heart Rythm Association en zetelde hij in het dagelijks bestuur van de Belgische Vereniging voor Cardiologie. In het UZA bouwde hij de hartritme-eenheid uit. In het Heilig Hartziekenhuis van Roeselare-Menen was dr. Goethals 12 jaar actief als hoofd van de hartritmekliniek en diensthoofd en groepsvoorzitter inwendige ziekten. Momenteel werkt hij nog als medisch directeur in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Onlangs rondde hij een MBA-opleiding af aan de Vlerick Business School.

Marnix Goethals treedt op 1 augustus in dienst van het Geelse ziekenhuis en neemt in het najaar de functie van algemeen directeur op. Huidig algemeen directeur Willy Verbraeken wist tijdens zijn 23-jarige loopbaan het Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel van structureel verlieslatend om te buigen naar een financieel gezond bedrijf.