Marleen Polders HR-manager van de Kempen

Marleen PoldersMarleen Polders van de Group Eribel uit Hoogstraten is door een vakjury verkozen tot de HR-manager van het jaar in de Kempen. Tijdens de jaarlijkse dag van de HRM van Voka Kempen in Grobbendonk werden Marleen Polders alle kwaliteiten toegedicht die een moderne personeelsverantwoordelijke hoort te hebben. Het gaat dan vooral om de inzet bij een beleid om de passie, de betrokkenheid en de motivatie van de werknemers te versterken.

De Group Eribel is een specialist in de bouw van brandwerende deur-gehelen voor utiliteitsgebouwen. De onderneming is gegroeid uit de schrijnwerkerij van Ronny Bols’ vader. De groep produceert ook  geluidsisolerende en  inbraakvertragende deurstijlen. De productie draait vandaag voluit. In 2011 werd een omzet van pakweg 25 miljoen euro gerealiseerd in vier vestigingen In Hoogstraten worden deuren aangemaakt in hout en metaal, Vernibouw en Campens in Zellik is installateur van de deur-gehelen en Mobilix in Lommel fungeert als Limburgse uitkijkpost. De Group Eribel stelt vandaag zo’n 80 mensen tewerk.

Marleen Polders is reeds sinds 2001 personeelsverantwoordelijke voor de groep. Ze werkte voorheen oa. bij Pipeline Equipment Belgium, de Group EME, Asso-Euroclean en Esso Belgium. Ze studeerde aan het Hoger Instituut Vertalers en Tolken in Hasselt.

“Het was geen evidente keuze”, zegt Katrien Adriaesens, de adviseur Talent bij Voka Kempen. “Er waren vier sterke genomineerden. De jury opteerde finaal voor Marleen omdat zij zich binnen haar bedrijf ontpopt heeft als de ideale link tussen beleid en werkvloer. Marleen is binnen het bedrijf voor de mensen een echte vertrouwenspersoon. De mensen spreken niet voor niets over ‘ons’ Marleen.”

Zo’n 100 aanwezigen op de Dag van HRM 2013 luisterden met veel belangstelling naar de keynote van Marnik Nysen, de HR-manager van Pfizer Manufacturing Belgium. Ze volgden nadien verscheidene sharingsessies.