Afgelopen weekend heeft de vroegere Bakkerij Snoks in Houthalen-Helchteren de deuren geopend als een vestiging van Mariën Meesterbakkers. Intussen al het 10de filiaal van de Balense bakkerijketen. In het najaar wordt ook Bakkerij Peeters aan de Jakob Smitslaan in Mol overgenomen.

“Sinds we begin vorig jaar de 4 bakkerijen van Wertelaers in Hasselt overnamen, krijgen we veel aanvragen van bakkers die willen stoppen”, legt Joyce Mariën, shop manager bij Mariën Meesterbakkers uit. “Ze zijn op een zekere leeftijd gekomen, willen zich niet bezighouden met de papierwinkel, hebben het moeilijk met personeel te vinden of ze zien het nachtwerk niet meer zitten.”

In Houthalen-Helchteren gaat Ludo Snoks (61) na 33 jaar met pensioen. Om de overgang vlot te laten verlopen, blijft hij nog in de bakkerswinkel actief in de bediening. “In die gemeente zagen wij nog mogelijkheden”, vertelt Joyce Mariën. “We kijken vooral in een regio van 30 km rond onze productie in Balen omdat we tijdig moeten kunnen leveren.”

Jaarlijks 10% groei
Mariën Meesterbakkers heeft vandaag vestigingen in Mol, Dessel, Geel, Hasselt (4), Lommel en dus Houthalen-Helchteren. In september wordt met Bakkerij Peeters in Mol een 11de zaak toegevoegd. “Wanneer zich mogelijkheden voordoen, willen we blijven groeien”, kondigt Joyce aan, die bestrijdt dat de klad zit in de zelfstandige bakkerijsector. “Onze winkels groeien jaarlijks met zo’n 10 procent. We leggen de focus op kwaliteit en service en boeten niet in op onze grondstoffen. We maken zoveel mogelijk zelf.”

In totaal werkt bij Mariën Meesterbakkers een 150-tal mensen, winkelpersoneel en studenten meegerekend, waarvan een 75-tal in de productie in Balen.