Morgen gaan de deuren van het bekende restaurant Marché 17 op de markt in Turnhout tijdelijk dicht. 2 juni opent eigenaar Sander Peeters een pop-up in de vroegere arbeidsrechtbank in de Patersstraat. De komende maanden wordt het huidige pand gerenoveerd.

Sander Peeters nam 2 jaar geleden de zaak van zijn ouders over. “De keuken is 20 jaar oud en aan vernieuwing toe”, vertelt de eigenaar. “De verbouwingen, die pas na de kermis in augustus beginnen, zullen minstens tot begin 2018 deuren. Intussen zocht ik een alternatief.

Ruwe karakter
Dat vond hij op een 500-tal meter in de Patersstraat. Deelnemers aan het VTM-programma Mijn Restaurant richtten een aantal jaren geleden de vroegere arbeidsrechtbank in als restaurant. “De elektriciteit en de gasaansluitingen zijn vernieuwd en nog altijd in orde waardoor het gebouw eigenlijk klaar is voor een pop-uprestaurant. Het ruwe karakter van het interieur blijft behouden.”

Het tijdelijke restaurant zal net als het huidige een 40-tal stoelen tellen en door het leven gaan als Pop-Up 17. Achter het gebouw komen een terras en op zondag een zomerbar, waar de uitbater jong talent wil laten optreden en hapjes serveren. “We blijven dezelfde kwaliteit brengen maar in een ander kader”, benadrukt Sander Peeters nog.