Management neemt Groep Dekabo over van familiale aandeelhouders

Philippe Decoster en zijn managementsteam hebben de Groep Dekabo uit Olen overgenomen. Dekabo is een geavanceerde specialist in horizontaal gestuurde boringen.

Dekabo is als groep gegroeid uit het initiatief van Kim Aerts en zijn echtgenote Natalie Saenen. Zij specialiseerden zich in vernieuwende technieken om bij de aanleg van nutsleidingen niet meteen verticaal doch horizontaal te gaan boren. Zij tekenden daarbij parabolische lijnen uit waardoor ze bv. grote kruispunten of waterwegen tijdens de noodzakelijke werkzaamheden niet helemaal dienden te blokkeren. Dekabo groeide in al die jaren uit tot een toonaangevend bedrijf met twee vestigingen in Olen en Geldenaken. De groep bestaat ondertussen uit vier ondernemingen (Dekarent, Dekabo, Fordibel en Undergourd Solutions), telt 40 personeelsleden en tekende in 2011 voor een omzet van 6 miljoen euro.

Kim Aerts en Natalie Saenen hebben de controle over de groep ondertussen overgedragen aan Philippe Decoster en het managementsteam van Katrien Engelen , Dimitri Fack en Kristof Vaes . Daartoe werd een management buy-in/management buy-out opgezet. De operatie werd financieel gesteund door investeerder Stefan Yee die eveneens een participatie nam in de groep via zijn investeringsmaatschappij PE Group.

Philippe Decoster garandeert de werknemers en de klanten van zijn kant dat “het huidige succesverhaal van Dekabo ook in de toekomst zal verder gezet worden. Onze ambitie is het alvast om met het bedrijf dé referentie in de sector te blijven en Dekabo verder uit te bouwen.”

De markt voor horizontale boringen evolueert ondertussen vrij goed. Dekabo is vandaag actief op verscheidene werven. Daaronder een groot project voor Eandis in Sint Niklaas.