MAN heeft geen last van de crisis

MAN“Dit wordt zeker ons beste jaar ooit”, zegt Davy Dickens van Truck & Trailer Dickens uit Arendonk. Het Kempens bedrijf fungeert als een groot servicecenter voor MAN en doet het uitstekend. Crisisverhalen zijn aan Truck & Trailer Dickens niet besteed.

De transportsector lijdt zwaar onder de crisis. Zowat alle dealers en garagisten staan aan de klaagmuur. Niet zo in Arendonk waar Truck & Trailer Dickens  nu al  vooropzet dat dit een uitstekend jaar wordt. Er liggen kennelijk enkele stevige ijzers in het vuur. “Wij zetten op jaarbasis zo’n 70 trucks af”, zegt Davy Dickens. “We gaan dit aantal dit jaar ongetwijfeld passeren.”

Het geheim van het Arendonks bedrijf? “Onze service. Onze klanten weten dat ze op ons kunnen rekenen. Wij staan altijd klaar.” Maar in andere garages en servicecentra staan ze allicht ook altijd klaar? “Dan leggen wij er nog onze specialiteiten bovenop. Weet je, MAN is niet zomaar een truckproducent. Het Duitse merk heeft heel wat speciale reeksen. Niet zomaar  transportauto’s dus maar bv. ook grondwerkers? Dat garandeert ons een sterke marktpositie.”

Truck & Trailer Dickens tekende in 2011/2012 voor een positief bedrijfsresultaat van liefst 228.000 euro. De onderneming is gegroeid uit het persoonlijk initiatief van Frans Dickens die de garage in 1986 opstartte. Vandaag werken er 10 man. “Mecaniciens met ervaring in elektriciteit mogen zich nog altijd komen aanbieden”, zegt Davy Dickens.

Het bedrijf is nog altijd in familiehanden en wordt geleid door broer Jimmy Dickens.