Magrometal viert 15-jarig bestaan in nieuwe bedrijfshal

Magrometal nieuwe halMagrometal uit Olen bestaat binnenkort 15 jaar en viert dat samen met klanten in een nieuwe productiehal van 1200m2. 

„De BVBA bestaat binnenkort 15 jaar, maar ikzelf ben al veel langer bezig in las- en constructiewerken”, vertelt een trotse Mario Verhaert. „Ik ben ooit begonnen in de garage achter ons huis. We groeiden gestaag en in 1999 heb ik de BVBA opgericht. In datzelfde jaar kochten we een stukje industriegrond in Olen en zetten we een bedrijfshal van 1200m2. Ook vorig jaar deden we het goed, ondanks de crisistijd. We besloten opnieuw te investeren in een bijkomende productiehal waar we de inoxwerken konden scheiden van onze metaalconstructies. We namen de gelegenheid te baat om ook nieuwe kantoren te bouwen.”

Naast een nieuwe productiehal investeerde Mario Verhaert ook in een uitbreiding van het machinepark, waaronder een cabine om inox te ‚parelstralen’: „een techniek om inox een uniforme zijdeglans te geven. Het oppervlakte wordt door deze techniek gereinigd en geëgaliseerd, lasnaden en onzuiverheden krijgen een egale matte kleur.” Nog straffer is dat de cabine door Magrometal zelf werd ontworpen en gebouwd.

„We maken maatwerk voor heel wat toepassingen. In Olen maken wij stukken voor o.a. heel wat verschillende voedingsbedrijven. Zo ontwerpen, tekenen, maken en plaatsen wij inoxen onderdelen, omkastingen van machines, transportbanden, filters en zeven… allemaal in inox of aluminium.” Magrometal werkt voor heel wat Kempense bedrijven, waaronder Estée Lauder, Umicore en Janssen Pharma.

„Het strafste project dat we ooit gedaan hebben was in opdracht van Iemants Staalconstructies in Arendonk. In 2010 maakten we in hun opdracht 18 stalen trappen voor het futuristische Louis Vuitton Museum in het Parijse Bois de Boulogne.”

„Op 15 februari nodigen we onze klanten uit in onze nieuwe atelier. We willen hen laten zien welke meerwaarde we kunnen bieden. We hebben nu immers veel meer ruimte en machines waardoor we zwaardere platen kunnen bewerken en nog meer toepassingen kunnen bieden.”

Magrometal stelt 10 mensen tewerk: zeven vaste medewerkers in het atelier en drie op het bureel. Het bedrijf heeft een VCA-label.