Magrometal verdubbelt bedrijfsoppervlakte

magrometal 3 _ webAan de Hoogbuul in Olen bouwt Magrometal een nieuwe productiehal van 1200 vierkante meter. Daarmee verdubbelt de specialist in las- en constructiewerken in INOX en aluminium zijn fabrieksoppervlakte. “Het is de bedoeling om het staal en INOX volledig van elkaar te scheiden in twee productiezones”, zegt zaakvoerder Mario Verhaert. “Het is nog nooit zo druk geweest. Met deze investering hopen we in de toekomst goed functioneel te kunnen werken.” De nieuwe hal wordt ingericht met een volledig nieuw machinepark. “Het gaat over een HD plasmasnijmachine 4000x2000mm en CNC  gestuurde plaatschaar 4013  en plooibank 320 ton.”

magrometal 4 _ webDoor de uitbreiding is het Olense bedrijf ook dringend op zoek naar bijkomend personeel. “Wij dringend op zoek naar samenstellers -lassers met enige ervaring in plan lezen en tig-mig lassen. Het plan lezen is het belangrijkste, aangezien we hier met veelzijdige productie zitten. De werknemers worden wel goed begeleid.” Op korte termijn wordt het team met twee werknemers uitgebreid.

Magrometal werd in 1998 opgericht door Mario Verhaert. Het bedrijf stelt 9 mensen te werk, waaronder 6 samenstellers / lassers. Vorig jaar realiseerde het Olense bedrijf 1,2 miljoen euro omzet. De nieuwe investering is in totaal goed voor 550 000 euro. Binnen twee maanden wordt de nieuwe productiehal in gebruik genomen.