MaesMedia: van 1 naar 5 medewerkers op jaar tijd

Het team van MaesMedia met uiterst rechts Christof Maes.

Het team van MaesMedia met uiterst rechts Christof Maes.

Een jaar geleden runde Christof Maes MaesMedia uit Kasterlee op zijn eentje. Op dit moment heeft hij zich omringd met 5 medewerkers. “De marketingtechnieken die we onze klanten aanbevelen, passen we zelf ook toe en daaruit vloeit die sterke groei voort”, zegt hij.

Christof Maes startte meteen na zijn studies Toegepaste Informatica aan Thomas More 2 jaar geleden met zijn eigen bedrijfje. Daarmee concentreerde hij zich op het ontwikkelen van websites en webshops. Gaandeweg kwamen daar specialisaties bij zoals online marketing en grafisch ontwerp. Het team bestaat tegenwoordig uit 3 webontwikkelaars waarvan 1 deeltijds actief is als online marketeer voor zowel klanten als het eigen bedrijf, een grafisch ontwerper en een freelance medewerker.

Gratis e-book
Een belangrijk instrument om aan nieuwe klanten te komen, is het aanbieden van een gratis e-book via de website waarvoor geïnteresseerden hun mailadres prijsgeven. “Dat e-book gaat over hoe je meer leads, klanten en omzet kunt halen uit je website. Hiermee komen we dagelijks in contact met veel nieuwe mensen. Maar we doen nog heel veel meer aan marketing”, zegt Christof Maes.

In het voeren van online marketing voor klanten ziet hij voor het bedrijf nog sterke groeimogelijkheden. “Dat gaat over online adverteren, social media. Ik zie ons op termijn ook lessen geven in marketing en over hoe je op slimme manieren nieuwe klanten aantrekt.”

De meeste klanten van MaesMedia situeren zich in een straal van 50 km rond Kasterlee en zijn zowel eenmanszaken als KMO’s. “Nog een doelstelling is om ons actieterrein uit te breiden tot heel Vlaanderen”, besluit Christof Maes.