decathlon MaesMaes Industries zorgt voor frisse lucht in de kantoorgebouwen van Decatlon Turnhout. De Herentalse onderneming rustte het drie verdiepingen tellende gloednieuwe kantoorgebouw aan de Steenweg op Gierle uit met een energie-efficiënte HVAC-installatie. Een mooie naam op het palmares van Maes Industries, naast enkele andere knappe realisaties dit jaar.

“Wij installeerden een HVAC-installatie op maat voor de koeling, verwarming en ventilatie van de kantoorruimtes aanpalend aan de winkel”, licht Dennis Vranken toe. “Om een optimaal werkklimaat te garanderen gedurende de vier seizoenen werden de kantoren van Decatlon Turnhout voorzien van een lucht/lucht warmtepomp van Mitsubishi Electric. De luchtverversing wordt via een geavanceerd ventilatiesysteem met warmterecuperatie gerealiseerd, rekening houdend met de wettelijke voorschriften. De installatie is zo goed als opgeleverd.”

Een mooi project naast vele andere die Maes Industries dit jaar uitvoerde. Zo realiseerde het een geklimatiseerde bewaarkast van 1000m3 voor de opslag van sigaren bij Verellen in Geel, en installeerde het de HVAC-installatie in de nieuwe kantoren van Volvo Trucks in Duffel of bij het Rode Kruis in Gent. Het bedrijf installeerde airco- en warmtepompen in Saint-Tropez en een ploeg is net terug van Saoedi-Arabië waar het jaarlijks de airco van mobiele tv-studio’s onderhoudt voor Video House.

“Volgende week vertrekken we weer naar Tsjechië waar we een eerder geplaatste installatie met speciale hygiënefilters gaan onderhouden, een specialisme dat niet veel van onze collega’s beheersen.” zegt Jimmy Maes. De zaken gaan goed: Maes Industries stevent af op een omzetgroei van een kleine 20 procent. “Ietsje minder als vorig jaar, maar dat was voorzien. We wilden onze groei stabiliseren.”