Maes Industries neemt Ampires over en stapt in veldritsponsoring

Foto Guy Verellen

Foto Guy Verellen

Maes Industries uit Herentals heeft Ampires uit Gent overgenomen. Het Kempense bedrijf specialiseert zich in warmte- en koeltechniek, Ampires is een installateur van zonnepanelen en monitort energie-installaties.

“We zijn al actief in hernieuwbare energie met warmtepompen en ventilatiesystemen met warmterecuperatie, maar zonnepanelen ontbraken nog in ons gamma”, verklaart Jimmy Maes van Maes Industries de overname van het Oost-Vlaamse bedrijf. Die overname gebeurde met een West-Vlaamse investeerder. Het bedrijf verhuist van Gent naar Herentals. “Ampires installeerde tot dusver voor 8 tot 10 Megawatt in binnen- en buitenland en telt een 300-tal monitoringcontracten bij bedrijven”, vult Bob Milis aan, die de leiding krijgt over deze nieuwe bedrijfstak binnen Maes Industries. “Bedoeling is om deze aantallen te doen groeien.”

Verdubbeling omzet
Maes Industries groeit trouwens sterk. “Voor dit jaar verwacht ik een omzet tegen de 10 miljoen euro. Dat is een verdubbeling tegenover vorig jaar, toen die bijna 5 miljoen bedroeg. We zitten in een sector waarin groei mogelijk is”, aldus zaakvoerder Jimmy Maes. Het bedrijf stelt intussen ruim 35 mensen tewerk. Alleen dit jaar al is er een 10-tal werknemers bijgekomen.

Het bedrijf is actief in heel België en Nederland, maar realiseerde ook al projecten in Saoudi-Arabië, Roemenië en Bulgarije. “Dat is voor Belgische klanten die we volgen”, legt Jimmy Maes uit. “We hebben een aantal klanten in de audiovisuele sector voor wie we gebouwen, studio’s en mobiele wagens uitrusten met airco. Naast bouwbedrijven en particulieren. Het luik particulieren willen we nog aanzwengelen.”

Om de naamsbekendheid bij het grote publiek te vergroten heeft Maes Industries zich geëngageerd als cosponsor in de veldritploeg Steylaerts-Verona, waarvan Bart Wellens sportief manager is. Gianni Vermeersch is de kopman van de ploeg.