Maes Industries haalt opdracht in Tsjechië binnen

maes industriesMaes Industries uit Herentals is gespecialiseerd in het plaatsen van airco, warmtepompen, ventilatie, vloerverwarming en koel- en diepvriesinstallaties. Het bedrijf mag in Tsjechië een CO-plasma luchtbehandelingsinstallatie bouwen in een productieruimte van ongeveer 2 000 vierkante meter. “De directie heeft desondanks de zeer hoge loonkost in België en de extra transport -en hotelkosten toch onmiddellijk gekozen voor de ervaring van Maes Industries in HVAC Installaties”, zegt een tevreden Jimmy Maes. In september wordt het project op geleverd.

De opdracht in Tsjechië is het gevolg van het grote succes in de productie in België van een gelijkaardige installatie uit 2010 bij Galenco. Daarop besliste de directie om ook in het zusterbedrijf in Tsjechië een gelijkaardige installatie te bouwen. “Na de plaatsing van een 106Kw CO-plasma HVAC installatie in 2010 bij Galenco, hebben de positieve ervaringen van de elektrofiltratie en ionisatie hun doel bereikt. Met elektrische ladingen worden de bacteriën gedood. Gelijktijdig is in deze productieruimte het ziekteverzuim drastisch gedaald.”

De laatste 2 jaren heeft Maes Industries uit Herentals een sterke groei gekend. In 2012 werd het omzetcijfer verdubbeld. “Dat is deels te danken aan de opstart van een succesvol filiaal in Grimbergen.” Het team van Maes Industries bestaat ondertussen uit 19 medewerkers.

Verwant en interessant: