Made in Kempen sluit partnership met Open Coffee Kempen

Vlnr: Laurens Geukens, Iris Van den Akkerveken en Danny Vermeijen.

Vlnr: Laurens Geukens, Iris Van den Akkerveken en Danny Vermeijen.

Made in Kempen heeft voor dit najaar een partnership afgesloten met de organisatoren van de Open Coffee-netwerkbijeenkomsten in de Kempen. Doel is om een wederzijdse promotie te voeren.

Open Coffees zijn laagdrempelige bijeenkomsten waar ondernemers mekaar op een informele manier kunnen ontmoeten. Ze vinden ’s morgens tussen 8 en 10 uur plaats zodat er later op de dag nog kan worden gewerkt. Voor de aanwezigen staan koffie en koffiekoeken klaar.

In oktober 2013 startte Turnhout als eerste in de Kempen. “Ik haalde de mosterd bij mijn collega’s van Group S in Limburg”, zegt initiatiefnemer Laurens Geukens. “We waren snel rond met het Officenter om dat hier ook te doen. In het begin waren er telkens zo’n twintig aanwezigen, maar dat aantal groeide geleidelijk.” In februari 2014 ging zijn collega bij Group S Dave Cools van start in Lier. Sinds oktober 2014 is Danny Vermeijen van CLUB 16 de maandelijkse gastheer in Herentals en als laatste voegde in februari van dit jaar het Innotek-Technologiehuis in Mol zich toe aan het rijtje met als gastvrouw Iris Van den Akkerveken. Daarmee kan je elke donderdagochtend ergens in de Kempen naartoe om te netwerken met andere ondernemers. “Onze motivatie om deel te nemen was om ondernemers ons Technologiehuis in Mol te leren kennen”, zegt Iris Van den Akkerveken. “Tegelijk nodigden we onze contacten uit. Ik heb sindsdien een heel goed gevoel bij Open Coffee.”

Drempelvrees niet nodig
“We moedigen zoveel mogelijk mensen aan om te komen”, zegt Danny Vermeijen. “Mensen uit KMO’s hebben wel eens drempelvrees omdat ze schrik hebben dat ze niemand kennen. Dat hoeft helemaal geen belemmering te zijn. Iedereen komt met dezelfde ingesteldheid: andere ondernemers leren kennen.” “Iedereen moet zich welkom voelen”, vult Laurens Geukens aan. “Ook mensen die niet gewend zijn van te netwerken.”

Op dit moment zijn er maandelijks zo’n 200 tot 250 ondernemers die ergens in de Kempen aan een of meer Open Coffees deelnemen. Op een gemiddelde bijeenkomst schommelt het aantal aanwezigen tussen veertig en zestig. “Dat is werkbaar. Op die manier kan je iedereen aandacht geven en met veel verschillende mensen babbelen”, klinkt het bij de initiatiefnemers. Ze staan ook open voor pitches, waarbij een ondernemer zijn zaak kort voorstelt. Gemiddeld één keer per maand vindt een Open Coffee on Tour plaats, waarbij een bezoek wordt gebracht aan een Kempens bedrijf.

“We vinden Open Coffee een knap initiatief en stellen vast dat de vier Kempense hosts daar ernstig mee bezig zijn”, zegt Dominique De Pesseroy, market manager bij Made in. “Als merk verbinden we ons graag aan Open Coffee Kempen omwille van het overeenstemmende doelpubliek van ondernemers en managers, de laagdrempeligheid en de lokale verankering.”

De kalender voor de eerstvolgende Open Coffees ziet eruit als volgt:
* donderdag 3 september (8-10 uur): Koetshuis Le Paige, Nederij 98 in Herentals
* donderdag 10 september (8-10 uur): Bar Collins, Zimmerplein in Lier
* donderdag 17 september (8-10 uur): Officenter, Rubensstraat 104 in Turnhout
* donderdag 24 september (8-10 uur): Techologiehuis, Vlasmeer 5 in Mol

Inschrijven is wenselijk via www.open-coffees.be, maar je kan de dag zelf ook gewoon langskomen.