Made in Kempen in GVA over de bouwsector

Daags na Open Wervendag neemt Made in Kempen in Gazet van Antwerpen uitgebreid de bouwsector onder de loep. Hoe is het met de bouwsector gesteld, wat zijn de grote uitdagingen, wanneer komt er terug groei voor de sector, … Het zijn allemaal topics die besproken worden met Jo Kusseneers, coördinator van de Bouwunie Antwerpen, en Jan Aerts, directeur Confederatie Bouw Kempen. Ook enkele Kempense bouwondernemingen laten hun licht schijnen over de sector in de regio.

Enkele succesverhalen komen aan bod, zoals ETIB-Concrete House en Arkana uit Arendonk, die allebei een zeer goed gevuld orderboek hebben. Maar ook de zoektocht naar ervaren vakmensen wordt behandeld. Zo is Steeenkapperij Kempenland al enkele maanden op zoek naar ervaren steenkappers. Die vakmensen zijn nog steeds moeilijk te vinden en broodnodig voor de sector.

We lichten ook even het duurzame en energiezuinige luik eruit met de mensen van Kamp C, het Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen, in Westerlo. De Kempense bouwsector: maandag uitgebreid in Made in Kempen – Gazet van Antwerpen, editie Kempen.