Macobo verhuist van Laakdal naar Tessenderlo

De ingenieursgroep Nadaco uit Laakdal heeft een nieuwe vestiging geopend in Tessenderlo. De groep heeft er zijn drie bedrijven bijeengebracht.

De Groep Nadaco (engineering & landscaping) van Natalie Vanderschaegheen Davy Macquoikent een snelle doorbraak. Het bedrijf werd opgestart in 2008 maar tekent vandaag al voor een globale omzet van 1,5 miljoen euro. Nadaco stelt nu zo’n 20 mensen tewerk.

Nadaco is als holdingmaatschappij gegroeid vanuit het studiebureau Macobo dat zich vooral toespitst op bouwkundige projecten in verband met bv. stabiliteit, energie, speciale technieken of veiligheidscoördinatie. De uitbouw van Macobo ging zo snel dat er na nauwelijks enkele jaren al diende uitgekeken te worden naar een nieuwe locatie. Dat is inmiddels Tessenderlo geworden.

“De verhuis was tevens ingegeven door het feit dat wij onlangs ook twee andere bedrijven overgenomen hebben. Het gaat om het ingenieursbureau Eureplan uit Tongeren en het architectenbedrijf Vanbuiten uit Tessenderlo”, zegt Davy Macquoi. “Wij hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om Eureplan en Vanbuiten mee te verhuizen naar de Diesterstraat in Tessenderlo.”

Eureplan spitst zich als firma toe op de openbare omgeving, wegeniswerken en pleinen. Vanbuiten doet vooral aan tuinarchitectuur. “Door de drie firma’s bijeen te brengen op één locatie willen wij tevens een betere en indien nodig ook geïntegreerde aanpak van onze projecten realiseren”, zegt Davy Macquoi nog.

Crisis? “Voorlopig niets van gevoeld. Wij zijn overigens opgestart in 2008, meteen ook het begin van de crisis…. Neen, we hebben nog niets ondervonden van een neergang. Houden zo.”