Ingenieursgroep Macobo uit Tessenderlo heeft sectorgenoot Jan Van Aelst uit Antwerpen overgenomen. Macobo Group groeit daarmee van 50 naar 65 medewerkers.

“Jan Van Aelst heeft een bijzondere expertise en goed faam opgebouwd. Het is een high-end bouwkundig ingenieursbureau dat actief meedenkt over stabiliteitsoplossingen die bijdragen tot de architecturale vormgeving van elk project. En dat sluit netjes aan bij onze visie,” vertelt CEO Natalie Vanderschaeghe van Macobo.

Opportuniteit
“We zochten al geruime tijd uitbreiding voor onze bestaande afdeling stabiliteit. Toen deze opportuniteit voorbijkwam, konden we dit niet lagen liggen. De overname is een grote stap, maar vooral een mooie kans om op een gezonde manier verder te groeien. Uiteraard gaat het dan over de kennis en ervaring, maar ook over regionale uitbreiding.”

Jan Van Aelst blijft aan het roer staan van deze nieuwe Macobo-hub in Antwerpen. Hij nam de zaak in 1984 over van zijn vader en bouwde een kantoor uit met 7 ingenieurs en 7 tekenaars. Het doel is dat hij nog enkele jaren actief blijft.