Macobo Group uit Tessenderlo heeft ingenieursbureau Stabo uit Leuven en de dochteronderneming Engineers In Management overgenomen. Met 110 medewerkers wordt de groep 1 van de grootste Belgische bouwkundige ingenieursbureaus in Vlaamse handen.

De groep rond het ondernemersduo Davy Macquoi en Natalie Vanderschaeghe neemt het aandelenpakket van Patrick Desutter over. Die blijft nog minsten 5 jaar actief als bestuurder terwijl de algemene leiding van Stabo en EIM in handen komt van Natalie Vanderschaeghe.

Beter bouwmarkt bedienen
Natalie Vanderschaeghe, gedelegeerd bestuurder Macobo Group: “Met de aanvulling van Stabo en EIM en hun 55 medewerkers kunnen we nu nog breder en dieper de bouwmarkt bedienen. Naast onze hoofdzetel in Tessenderlo en ons kantoor in Antwerpen (Jan Van Aelst Stabiliteitsingenieurs) hebben we nu met onze nieuwe zetel in Leuven een mooie driehoek gecreëerd en kunnen we alle Vlaamse provincies vlot bedienen.”

Stabo is een gewaardeerde partner voor het ontwerpen van complexe gebouwtechnieken in de ziekenhuis- en zorgsector. Het bedrijf vierde recent zijn 45-jarig bestaan. “We zijn heel blij dat we ons jonge bedrijf kunnen versterken door de aanvulling met een diepgaande expertise en ruime ervaring.”

Patrick Desutter benadrukt dat hij het bedrijf overlaat aan 2 ambitieuze ondernemers. “Voor het personeel is niet alleen continuïteit van hun tewerkstelling in Leuven gegarandeerd maar ook die in de bedrijfscultuur eigen aan een familiebedrijf.”