Het van oorsprong Kempense studiebureau Macobo, tegenwoordig gehuisvest in Tessenderlo, breidt zijn activiteiten uit met akoestische studies. Dat gebeurt onder de naam Macoustics. De spin-off helpt klanten bij bouw-, zaal en omgevingsakoestiek.

Macobo biedt zijn klanten een totaalpakket van bouwkundige studies aan. “Om de markt gerichter te kunnen bedienen, leveren we nu ook akoestische studies aan”, legt sales en marketing manager Maaike Deverwerre uit. “De spin-off is ontstaan uit onze eigen afdeling bouwakoestiek en de overname van het bureau Johan De Laere.”

Compromis
“Een optimaal akoestisch ontwerp is altijd een soort compromis: in een huiskamer wil men spreken én naar radiomuziek luisteren. In een landschapskantoor wil men ongestoord kunnen werken én telefoneren. In een kerk moet spraak worden verstaan én orgelmuziek tot zijn recht komen”, vult Patrick Pans, teamleader Akoestiek, aan. “Wij bieden studies en advies aan om deze zeer specifieke problematiek op te lossen.”

Het ingenieursbureau richt zich naar architecten en projectontwikkelaars maar ook de overheid en de industriële sector. Bovendien heeft Macoustics de nodige erkenningen in huis voor de uitvoering van akoestische onderzoeken, saneringsstudies en metingen in het kader van de Vlaamse milieuwetgeving Vlarem. “In een hedendaags project is een akoestische studie onmisbaar,” besluit Patrick Pans.