Vrijdagavond vond aan het Kristalijn in Mol-Rauw, een schitterende buitenlocatie van Sibelco, opnieuw het Maatjesfestival plaats. Dit jaar was het fundraising event toe aan de 15de editie. En er was nog een verjaardag te vieren. De organiserende Rotaryclub Mol bestaat 45 jaar.

Het Maatjesfestival is een jaarlijkse place to be voor ondernemers uit de regio Mol en Lommel. 750 man/vrouw tekende dit jaar present. Het was geen recordeditie want ooit kwamen er wel eens 900 bezoekers. Niettemin was dit een aantal waarmee de organisatoren meer dan tevreden konden zijn. En waarmee de goede doelen van Rotaryclub Mol opnieuw kunnen worden gesteund. Hoeveel de opbrengst precies bedraagt, moet nog worden berekend maar wellicht gaat die opnieuw richting de 30.000 euro.

Eigen gin
Voorzitter Jo Stas: „We zijn blij dat we op deze avond onze 2 jubilea konden vieren met 750 aanwezigen.  Dit was een avond van netwerken, heerlijk eten, Maatjes (visjes) eten, maatjes terugzien, en we toastten met onze eigen gin: Mates”. Na de white label van vorig jaar was er dit jaar een tweede versie van de eigen gin: de black label. “Die lanceerden we nu ter gelegenheid van het Maatjesfestival en zullen die verder verkopen tot einde voorraad. Ook die opbrengst gaat verder naar het goede doel.”

De Rotaryleden steken tijdens het Maatjesfestival zoveel mogelijk zelf de handen uit de mouwen. Op die manier gaat zoveel mogelijk geld naar de goede doelen. Fondsen gaan onder meer naar het bezorgen van kerspakketten aan hulpbehoevende in de regio via de OCMW’s, de aankoop van koelkasten voor Actie Min en steun aan het hippisch zorgcentrum Heikenhof.