Maatjesevent Malle heeft al 34.000 euro aan sponsoring binnen

maatjesWoensdagavond 24 juni organiseert Kiwanis Malle aan het Kasteel de Renesse in Oostmalle haar jaarlijkse event ‘Maatjes uit de Kunst’. Er worden tussen de 650 en 700 bezoekers verwacht. “We hebben dit jaar maar liefst 130 sponsors die al 34.000 euro sponsorgeld bijeenbrachten”, zegt Jef Peeters, voorzitter van de organiserende commissie. Het geld gaat naar goede doelen.

Maatjes uit de Kunst is aan zijn elfde editie toe. “Het evenement wordt jaar na jaar groter en groter”, weet Peeters. “Vorig jaar hadden we 600 deelnemers. Dit jaar zijn we voorbereid voor 650 tot 700, afhankelijk ook van het weer die avond. De aanwezigen zijn vooral bedrijfsleiders die relaties en kennissen uitnodigen. Ze zien de bijeenkomst als een vorm van netwerking.”

Mekaar ontmoeten
Uiteraard worden er maatjes gegeten nu dat seizoen pas weer is begonnen. Maar daarnaast stellen vijf plaatselijke kunstenaars tentoon. De organisatie nodigde ook twee muzikale acts uit: Totally Soul en Mellow Yellow. “Het geheel straalt gezelligheid uit en mensen willen mekaar elk jaar ontmoeten”, legt Jef Peeters uit. “Het succes van het grote aantal sponsors schuilt ook in het feit dat we hen niet eenmalig maar heel het jaar door bij onze werking betrekken.”

De winst van het event gaat naar sociale doelen, in hoofdzaak in de eigen regio. “Al zit er dit jaar ook een project bij in Nepal via een van onze leden. We sponsoren maximum de helft van een project. Op die manier zetten we de instelling of organisatie aan om zelf ook initiatief te nemen. We volgen goed op wat er met onze centen gebeurt. Leden brengen een bezoek en rapporteren aan de organisatie.”

Je kan woensdagavond ook nog altijd ter plaatse een toegangsticket aanschaffen. Aanvang: 19 uur.