Maarten Andriessen uit Mol is niet langer partner bij consultancybedrijf BDO maar gaat opnieuw zijn eigen weg. Met zijn nieuwe bedrijfje Andriessen geeft hij ondernemers HR- en organisatieadvies. Andriessen was in 2006 medeoprichter van de consultant organisatie Adforum, die 3 jaar geleden aan BDO werd verkocht. Nog altijd is hij gastprofessor aan KU Leuven.

“Ik heb zelf met mijn laarzen in de modder gestaan en ken het klappen van de zweep als ondernemer”, zegt Maarten Andriessen. “Ik weet heel goed wat het is om op zoek te gaan naar klanten, je personeel aan te sturen en je organisatie te structureren. Maar ook wat groeipijnen zijn en wat het betekent om te fusioneren.”

Fier zijn
“Ik ben er door mijn ervaringen meer en meer van overtuigd dat we in organisaties moeten inzetten op goede relaties onder het personeel, op wat ons samen bindt en drijft om het werk af te leveren waar we fier op zijn.” In tijden van berichten rond stress en burn-out pleit Andriessen voor een terugkeer en waardering van het vak-man- en -vrouwschap: “Eenieder heeft in zichzelf de behoefte om fier te zijn op wat ie doet. De kunst bestaat erin om die drang in de organisatie te kunnen inbouwen zodat iedereen er bij wint.”

Vanuit die gedachte wil hij ondernemers en organisaties in de Kempen helpen en adviseren bij personeels- en organisatievragen. Hij begeleidt (management-)teams, geeft opleiding in leidinggeven, adviseert in situaties waar het moeilijker loopt, kan klankbord en sparring partner zijn, enz.