MaakhetmeeTV brengt de buitenwereld naar de woonzorgsector

maakhetmeetvTriamant uit Turnhout noemt zichzelf een innovatieve woonzorgontwikkelaar. Dat toont het onder meer met de lancering van MaakhetmeeTV. Familieleden of vrienden van mensen die in het woonzorgcentrum verblijven, kunnen via het platform makkelijk foto’s en filmpjes doorsturen en die worden dan op een tv-scherm in de gemeenschappelijke ruimte getoond. “Op die manier halen we de buitenwereld naar binnen”, zegt woordvoerster Kristien Vandenberghe.

Triamant ontwikkelt levendige buurten met een mix van jong en oud. Een eerste project in Sint-Truiden biedt huisvesting aan een 200-tal bewoners. Begin juli wordt een tweede site in Geluwe in gebruik genomen voor 120 bewoners en intussen wordt ook nog gebouwd in Zottegem en Ronse. “En zopas verkregen we ook de bouwvergunning voor een project in Bree”, aldus Kristien Vandenberghe.

Positieve reacties
“Sommige familieleden kunnen maar om de 1 of 2 weken langskomen en vinden het leuk om Whatsapp-gewijs iets te kunnen delen. Bijvoorbeeld over een verjaardag van een kleinkind of een andere gebeurtenis. Dat maken we nu mogelijk via het platform van MaakhetmeeTV. We ontwikkelden dat samen met het marketingbureau Friendship en het bestaat nog nergens. Een 2-tal weken geleden zijn we ermee gestart en de reacties zijn zeer positief. We creëren vaste momenten dat de bewoners samen naar de berichten kunnen kijken.”

Voorzitter van Triamant is Jo Robrechts, in een vorig leven nog streekmanager van SPK, en Dirk De Baets is gedelegeerd bestuurder. Bij het bedrijf werkt een 100-tal personen.