Zondag 22 april vindt de 2de editie plaats van de tourrit Motary, een organisatie van Rotary Arendonk. Die dag kan je met je oldtimer, motor of gewone auto een rondrit door de Kempen maken met als bijzonderheid dat je onderweg over bedrijfsterreinen en door bedrijfshallen rijdt. De opbrengst gaat naar het goede doel.

De startpunten dit jaar zijn Kerkstoel in Grobbendonk, A&C Noyens in Olen en Baeken in Turnhout. Naast vertrekplekken zijn dat ook locaties die je met je voertuigen kunt doorkruisen. Foodtrucks en andere kraampjes zorgen voor een feestelijke tint.

Combinatie leek goed idee
“We waren op zoek naar een leuke manier om zorgvuldig uitgekozen goede doelen te ondersteunen”, legt Ronny Verschueren van Rotary Arendonk het concept uit. “Vooral de combinatie van een plezierige rondrit in een mooie regio met het rijden door bedrijfssites leek ons een goed idee. Onze eerste editie in 2016 was dan ook meteen een succes.”

Het event richt zich naar zowel motorrijders als bezitters van oldtimers. Maar ook met je gewone auto mag je deelnemen. Door de vertrekpunten te spreiden over de Kempen en de vertrekuren vrij te laten wordt voorkomen dat er files optreden. Wie inschrijft voor 15 april, ontvangt een mooie rallyplaat op het event.

De goede doelen die dit jaar steun mogen verwachten, zijn: het Sociaal Huis van het OCMW-Arendonk, De 3Master in Kasterlee, de vzw Moederzorg en Ciris vzw. www.motary.be.