Lunch Garden breidt vestiging in Olen al uit

lunchgardenLunch Garden staat er weer. De wegkwijnende restaurantketen is met Nederlands geld in een fris kleedje gestoken en doet het onderhand uitstekend. De nieuwe vestiging in Olen behoort tot de beste restaurants uit de groep en breidt na 1,5 jaar al uit.

Het Nederlandse investeringsfonds H2 Private Equity investeert 60 miljoen euro in de herpositionering van Lunch Garden. De vroegere dochteronderneming van GB was weggezakt tot een “restaurant waar de wat oudere mannen een koffie dronken en een sigaretje rookten terwijl hun echtgenote in de ernaast gelegen Carrefour gingen winkelen.”

Dat imago is ondertussen helemaal bijgewerkt. Onder impuls van de investeerders en het nieuwe management onder Annick Van Overstraeten is de volkskeuken van toen nu omgebouwd tot een leuk ogend restaurant waar je nog altijd je maaltijdcheque van 8 euro kunt consumeren aan bv. de bijna legendarische vol-au-vent van de keten. Die positionering als budgetrestaurant is kennelijk de sterkte van de keten. “Wij serveren inderdaad geen sterrengerechten”, zegt Annick Van Overstraeten “We houden het bij de klassieke Belgische keuken.”

Lunch Garden tekent nu voor 17 miljoen klanten, 63 restaurants en 12 miljoen schotels.  De groep stelt zo’n 1500 mensen tewerk.

Anderhalf jaar geleden werd in het nieuwe shoppingscentrum van Olen een nieuwe vestiging geopend. “Een geweldig succes”, zegt Annick Van Overstraeten. “In die mate dat we al uitbreiden.  We bouwen nu 100 vierkante meter bij en kunnen ons aanbod dan verhogen van 200 tot 260 plaatsen. Olen doet het werkelijk uitstekend.”

Van Overstraeten schrijft het succes van de restaurant in Olen voor een stuk toe aan de “perfecte mix die het nieuwe shoppingcenter biedt. Met een Veritas maar ook een Decathlon. Het is zo’n leuk center. Maar uiteraard is de inzet van onze 20 personeelsleden en hun chef Bart Claes primordiaal geweest bij de opgang die we in Olen meemaken. Het team is zo enthousiast om er iets goed van te maken.”

Lunch Garden is overigens nog altijd op zoek naar nieuwe vestigingsmogelijkheden. Dit jaar komen er in Luik en Moeskroen al twee nieuwe restaurants bij.