Ludo Appels, tot voor kort mede aandeelhouder en plantmanager van Metal Coating Systems in Turnhout, gaat van start met een nieuw bedrijf in dezelfde sector. Hij krijgt de dagelijkse leiding van Maes Coating Service, een onderdeel van de Turnhoutse Groep Maes, actief in stoom- en cv-centrales. De groep verhuist trouwens begin volgend jaar naar een nieuwbouw in Turnhout.

Metal Coating Systems werd enkele jaren geleden verkocht aan Van Gils Coating Group uit Wuustwezel. Door een uiteenlopende visie kwam in oktober jl. een einde aan de samenwerking tussen de eigenaars en mede aandeelhouder en plantmanager Ludo Appels. Die werd naar eigen zeggen ontslagen en uitgekocht.

Meer vraag dan capaciteit
“Maes Coating Service is opgericht na vraag van klanten van Maes uit de sector van de oppervlaktebehandeling”, vertelt Ludo Appels. “In het voorjaar nemen we een productielijn voor het chemisch voorbehandelen en poederlakken van aluminium in bedrijf. Die zal met 1 ploeg 800 tot 1.000 vierkante meter per dag kunnen bedekken en is daarmee een voor de sector middelgrote installatie. Potentiële klanten zijn toeleveranciers in de bouwsector zoals fabrikanten van ramen en deuren en producenten van gevelbekleding. Op dit moment ervaar ik dat de vraag groter is dan de capaciteit, dus ja: er is zeker een markt voor een nieuw bedrijf.”

Gert Peerlinck en Inge Van Gorp, de eigenaars van Maes, zijn ook de aandeelhouders van Maes Coating Service. Ludo Appels krijgt de rol van directeur. Hij wil in eerste instantie starten met een ploeg van 5 mensen op de vloer.

De start gebeurt in de nieuwbouw van Maes op de hoek van de Steenweg op Tielen en de Industriedijk in Turnhout. Daar wordt momenteel een pand van 5.500 vierkante meter gebouwd. De bedoeling is om begin februari de productie op te starten.