Lubrizol wint Prijs Kempen Internationaal 2014

Tijdens de Internationale Dagen van de Thomas More Hogeschool, maakt het Platform Kempen Internationaal jaarlijks de winnaar van de Prijs Kempen Internationaal bekend. Lubrizol Advanced Materials uit Oevel wint de award die dit jaar in het teken stond van de supply chain richting China. 

Naast enkele multinationale bedrijven dongen ook heel wat kmo’s mee naar deze export award. Ook zij vinden steeds meer de weg vinden naar de sterke groeilanden zoals China. De volgende bedrijven werden gehuldigd: Aquion Erie uit Olen, Corsendonk Brouwerij uit Turnhout, Lubrizol Advanced Materials Europe uit Oevel, OTN Systems uit Olen, en Thermofisher Scientific uit Geel. Allen zetten ze reeds als ervaren spelers in op deze groeimarkt van China. 

Winnaar werd het in Oevel gevestigde Lubrizol Advanced Materials Europe, een toonaangevende wereldwijde producent van geavanceerde speciale polymeren, die op basis van polymeren additieven en chemische additieven gebruikt worden in dagelijkse consumenten-en industriële toepassingen. Lubrizol positioneert zich als innovatieve leider in nichemarkten, zo benadert ze ook de Chinese markt. Jaarlijks vertrekken 200 zendingen (2.000 verschillende producten) vanuit Oevel naar China. De focus qua export ligt op Azië en voornamelijk China. Ondertussen bouwt Lubrizol wel haar eigen productiefaciliteiten in China verder uit en wenst het bedrijf de toevoer van grondstoffen uit China te verhogen. Om de extra groei van die markten te kunnen volgen, zal Lubrizol 1.8 miljoen euro extra investeren in de site van Oevel.

De jury van de Prijs Kempen Internationaal 2014 bestond uit experts van de Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel, Federation of Chambers of Commerce and Industry of Belgium, Flanders Investment and Trade, Thomas More,  de Vereniging van Inkoop en Bedrijfslogistiek (VIB), het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) en Voka-Kamer van Koophandel Kempen.

Caroline Jansen, directeur Belangenbehartiging van Voka Kempen: “Lubrizol Advanced Materials levert excellente prestaties op het vlak van leverbetrouwbaarheid, levertijd, efficiëntie, duurzaamheid en klantgerichte supply chain. Om de performantie van de supply chain van grondstof tot afzetmarkt continu te kunnen bewaken, heeft Lubrizol zeer professionele processen en meetsystemen uitgebouwd. Met een zeer efficiënte en klantgerichte supply chain en een continue verbetering en innovatie van de processen tot gevolg. De supply chain is uitzonderlijk duurzaam. Door gebruik te maken van transport over water via de Beverdonk container terminal in Grobbendonk worden knappe resultaten geboekt met betrekking tot kostenefficiëntie – een besparing van 8% op de transportkosten, én de vermindering van CO2 uitstoot: minus 37%.”