LSB Blokhutten houdt hoog productietempo aan

Om de veertien dagen verscheept LSB Blokhutten uit Dessel zo’n 30 tot 50 nieuwe eenheden. De markt blijft vrij stabiel. Ondanks de crisis. “Wij hebben de indruk dat de Kempen als regio nog vrij goed standhoudt”, zegt zaakvoerder Veerle Van Mechgelen.

LSB Blokhutten staat voor Leon, Simone en Bart Van Bijlen. Vader en moeder Van Bijlen hebben de zaak destijds opgestart, zoon Bart en zijn echtgenote Veerle hebben de firma inmiddels verder uitgebouwd. LSB Blokhutten bouwt vandaag installaties voor zowel particulieren als de groothandel.

Vlamingen bouwen blokhutten om er hun tuingerief in onder te brengen. Maar ook als bijgebouwtje, als tienerkamer, als praktijkkamer voor de kinesist, een poolhouse, een gewone berging… De markt is erg ruim. Er wordt gemiddeld 4 tot 6000 euro voor neergeteld.

“Wij doen het vandaag nog vrij goed”, zegt Veerle Van Mechgelen. “Ons orderboek zit nog vol tot februari. In maart begint dan het nieuwe seizoen. Op het moment dat de mensen in hun tuin beginnen werken tekenen ze ook plannen uit voor een nieuwe blokhut.” Toch zit er enige groeivertraging in de markt. Het duurt langer vooraleer een offerte omgezet wordt in een bestelling. Toch de vrees voor de crisis dus.

LSB Blokhutten stelt vandaag zeven man tewerk. Om de productie op gang te houden investeert de firma geregeld in nieuwe computergestuurde machines.