Loxone uit Nijlen opent de eerste echte Smart Home demowoning in de Benelux. In hartje Nijlen werd een appartement volledig ingericht volgens de visie van Loxone met een intelligente automatisatie van verlichting, verwarming, zonwering, audio, ventilatie, alarm, toegangscontrole en meer.

“Veel mensen denken dat slimme woningen met een doorgedreven automatisering toekomstmuziek zijn. Toch slagen we erin om die nu al te realiseren”, zegt Daniël Van Dessel, CEO van Loxone Benelux. In de demowoning in Nijlen worden de mogelijkheden gedemonstreerd.

Loxone speelt in op twee belangrijke actuele thema’s: energiezuinigheid en levenslang wonen. “Wij creëren een verregaand samenspel tussen binnen- en buitenklimaat. Een intelligente samenwerking tussen verwarming en zonwering garandeert een koele woning tijdens hete zomerdagen en lagere stookkosten in de winter.”

Levenslang wonen
“Oplossingen bieden voor levenslang wonen, is ook een doel. Iedereen wil zolang mogelijk in zijn eigen woning blijven en de stap naar een woonzorgcentrum uitstellen. Loxone zorgt hiervoor door meer dan 50.000 handelingen per jaar te automatiseren. Bovendien groeit een Loxone Smart Home mee met zijn bewoners.”

Loxone is marktleider in Europa voor allround Smart Home-oplossingen. Het bedrijf is opgericht in 2009 en telt ondertussen 260 medewerkers.