Louis Blockx heeft 90 jaar ervaring en expertise

louis blockxAl 90 jaar ontwikkelt, produceert, bedrukt en commercialiseert Louis Blockx nv allerhande industriële zakken. Met zoveel expertise neemt de Kempense onderneming uit Arendonk een stevige leiderspositie in de markt in. “We zijn in die 90 jaar sterk geëvolueerd, maar nog steeds met industriële zakken bezig”, vertelt Lou Blockx, huidig zaakvoerder en kleinzoon van oprichter Louis Blockx.

Bij de oprichting in 1923 hield Louis Blockx zich vooral bezig met de confectie van geweven jute zakken (25 tot 50 kg) en de recuperatie van gebruikte zakken. Die arbeidsintensieve activiteit bood werk aan 150 personeelsleden. Vanaf de jaren ’70 specialiseerde het bedrijf zich om markteconomische redenen sterker in de invoer van afgewerkte zakken uit Azië en werd de traditionele jute vervangen door modernere kunststofzakken uit polypropyleen. Door de toenemende vraag naar bedrukte zakken werd het confectieatelier in Arendonk omgebouwd tot een bedrukkingsatelier.

Aanvankelijk werden big bags en container liner bags ingevoerd vanuit Turkije en Oost-Europa, maar steeds vaker ook zelf geproduceerd op maat van de klant. In 1999 startte Louis Blockx een eigen confectieatelier in Servië en was daarmee het eerste Belgische bedrijf dat in het naoorlogse Servië investeerde. Enkele jaren later, in 2002, werd de huidige productie-eenheid voor big bags in Servië opgericht onder de naam Blockx DOO. De fabriek omvat een extrusieafdeling, een weverij en een confectieatelier. Hier worden big bags volledig geproduceerd van granulaat tot eindproduct.

In 2006 werd Blockx Logistics bvba opgericht om ook het transport in eigen beheer te verzorgen binnen de Benelux en de omringende landen. “In België is een opslagcapaciteit van 14 000 vierkante meter.” Louis Blockx nv maakt, samen met Blockx DOO (FIBC-productieatelier in Servië), Blockx Logistics (transport), en het geïntegreerde ComboPack (Sint-Niklaas/Izegem), deel uit van de Blockx Group. De site in Arendonk telt 40 medewerkers. De productiepoot in Servië kan rekenen op zo’n 400 personeelsleden.

Eind september wordt Louis Blockx nv gehuldigd tijdens de jaarlijkse ledenontmoeting van Voka Kempen.