vorsselmansVia dochterbedrijf VGV Façades UK Ltd. heeft Vorsselmans uit Loenhout, specialist in gevelconstructies, een interessante bestelling binnen uit Londen. Vanaf volgende zomer bouwt het bedrijf mee aan 4 torens op Cambridge Road in Barking, een wijk in Oost-Londen. Voor het project produceert Vorsselmans in Loenhout meer dan 3400 unieke gevelelementen om ze daarna te verschepen en in de Britse hoofdstad te monteren.

Het Cambridge Road-project telt 4 torens van respectievelijk 35, 55, 65 en 88 meter hoog, waar straks 274 gezinnen zullen wonen. Het Londense architectenbureau Stockwool en ontwikkelaar NULiving vertrouwen op VGV Façades voor de complexe elementengevel die de torens verbindt. Omdat de ruim 3400 puzzelstukken voor de gevel kant en klaar op de werf aankomen, wordt er ter plekke veel tijd en plaats bespaard. Dat is ook nodig gezien de strikte veiligheidsregels op de werf die te maken hebben met de vlakbij gelegen treinsporen. Tot augustus 2018 zal de productiesite van Vorsselmans in Loenhout per week gemiddeld 100 elementen produceren en naar Londen transporteren.

Toenemende export
Groep Vorsselmans ontwerpt en monteert aluminium ramen en complexe gevelconstructies. Sinds 2007 kwamen hier ook zonnepanelen op industriële en residentiële gebouwen bij. Door de toename van de exportactiviteiten werden het afgelopen jaar al een 15-tal nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd.