Logistieke managers in spe kleuren groen

LITCIn het LITC (Logistiek Innovatie & Training Centrum) bij Nike in Laakdal vond gisteren een bijzondere bijeenkomst plaats. 370 studenten logistiek van alle Vlaamse hogeschool die de richting aanbieden, kwamen er samen om te leren en van gedachten te wisselen over milieuvriendelijke logistiek.

“Het is de eerste keer dat we hier tegelijk studenten krijgen van alle hogescholen samen”, vertelt Ben Beddegenoots, LITC development manager. “De jongeren kregen een uiteenzetting tijdens een plenaire sessie, de mogelijkheid om deel te nemen aan breakout sessies en konden rondleidingen volgen naar de vlakbij gelegen containerterminal in Meerhout, een magazijn van Nike en de groene campus van Nike.”

Carrièremogelijkheden
Het LITC opende een jaar geleden de deuren en draait sinds november 2014 op volle toeren. Ben Beddegenoots: “We werken aan de relatie tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. We willen jongeren bewustmaken van logistiek en hen carrièremogelijkheden in de logistiek voorstellen. Daarnaast promoten we best practices bij bedrijven en bieden we een inspirerend kader voor bijvoorbeeld het geven van opleidingen en de organisatie van events.”

De IOK is bouwheer van het centrum, dat zich op gronden van Nike bevindt. De aandeelhouders in LITC vzw zijn Nike, Thomas More Hogeschool en de KU Leuven.