groep heylenVan de 115.000 m² magazijnruimte die Groep Heylen creëert op de logistieke campus Antwerp East Port in Grobbendonk, is nog slechts een kwart, zijnde een kleine 30.000 m², beschikbaar voor nieuwe projecten. Recent werd 10.000 m² opgeleverd aan huurder Bleckmann, actief in de logistiek van goederen en lifestylesector.

“In december 2015 zijn we gestart met de bouw van een bijkomende magazijnruimte van ca. 10.000 m²”, vertelt David Batens, business development director bij Groep Heylen. “Wij startten dit project ‘op risico’ zoals dat in vaktermen heet. Het betekent dat we dit niet doen op vraag van een klant. Maar we geloven zo sterk in onze logistieke campus dat we door op risico te bouwen, onmiddellijk kunnen inspelen op eventuele kandidaat gebruikers.” Al snel toonde Bleckmann, één van de huidige grote gebruikers van de site, interesse. Zij zagen in de nieuwbouw een opportuniteit om hun bestaande activiteiten op Antwerp East Port uit te breiden met een nieuwe internationale klant. Het logistieke bedrijf maakte eerder al bekend dat deze uitbreiding 200 extra jobs oplevert.

Visionaire aanpak
Voorzitter en eigenaar Wim Heylen van Groep Heylen: “Hiermee komen we met Groep Heylen alleen al voor 2016 uit op de realisatie van 60.000 m² nieuwbouw magazijnruimte op Antwerp East Port. Toen we dit project in 2009 startten en ons geloof uitspraken in een verhaal van grote logistieke activiteiten in Grobbendonk, was er veel twijfel. Zonder de visionaire aanpak van NV De Scheepvaart zou dit niet mogelijk geweest zijn. Als investeerder konden wij zo onze eerste stappen zetten, wat zoveel jaar later blijkt te lonen.”