Logistiek centrum voor Van Houtven Tegels

van houtvenVan Houtven Tegels heeft een nieuw logistiek centrum gebouwd in Heist-op-den-Berg. De investering bedroeg liefst 2,3 miljoen euro. Zaakvoerder Eric Hendrickx zet daarmee een grote stap voorwaarts. Ondanks de crisis. “Wij proberen hoe dan ook vooruit te gaan”, zegt hij. “Maar ik steek niet weg dat wij ons hart vast houden. Wij zijn al blij als we de cijfers van verleden jaar kunnen handhaven.”

De belevering met keramiek  tegels, wandtegels, faience of ander toebehoor komt meestal aan het einde van de bouwcyclus.  “Wanneer er tegels gelegd worden is men al aan de afwerking toe.”  Eric Hendrickx volgt daarom gespannen de ontwikkelingen in de bouwsector op. Die zien er voorlopig nog niet overtuigend uit. De Vlamingen blijven weliswaar bouwen maar de sterke groei is er toch uit. Ook de handel in keramiek tegels zal daar onvermijdelijk de gevolgen van onderkennen.

Van Houtven Tegels heeft al die jaren een sterke reputatie opgebouwd in de brede regio. Het bedrijf importeert tegels uit voornamelijk Italië en Spanje. Maar ook uit China en Brazilië. Eric Hendrickx zit dus geregeld op het vliegtuig om de internationale markten af te zoeken. Zelf levert hij dan aan de tegelgroothandels in nagenoeg heel België.

Met een omzet van nagenoeg 10 miljoen euro en 40 personeelsleden is Van Houtven Tegels uitgegroeid tot een mooi bedrijf. Vader Hendrickx nam de zaak over van de familie Van Houtven in 1960. Eric Hendrickx kwam in 1994 aan het roer.