Amper 4 jaar nadat bleekwaterproducent Loda zijn intrek nam in een nieuwbouw in Beerse, kondigt het bedrijf een uitbreiding aan. Het bouwt bij het huidige bedrijfsgebouw een nieuw magazijn en een inpakzone, goed voor een investering van 5 miljoen euro.

“We hebben de voorbije jaren verder gewerkt aan onze groei”, vertelt gedelegeerd bestuurder Hans Geert. “Die realiseren we niet alleen op de Belgische markt maar we concentreren ons ook sterk op de export. Hierdoor beantwoorden de huidige gebouwen en productielijnen niet meer aan de vraag vanuit de markt.”

Regenwater opgevangen
Daarom volgt nu een investering in extra productiecapaciteit en opslagruimte. Die moeten ervoor zorgen dat de klanten blijvend snel en efficiënt kunnen worden bediend. De plannen werden getekend door AIDarchitecten uit Westmalle, die ook het huidige bedrijfsgebouw ontwikkelde en dat genomineerd werd voor de Staalbouwwedstrijd 2014.

Tegelijk wordt geïnvesteerd in moderne menginstallaties en een snelle productielijn die tegemoet komt aan de stijgende vraag naar kleinere verpakkingen, geparfumeerde bleekwaters, enz. Loda kondigt ook de productie aan van volledig nieuwe producten.

“We verbruiken veel water en zetten hoog in op milieuvriendelijk en duurzaam ondernemen”, aldus nog Hans Geerts. “Daarom vangen we regenwater op van zowel ons dak als dat van enkele naburige bedrijven. Dit wordt overgepompt en na zuivering en bewerking in onze productie aangewend.”

Door de investering zullen er ook enkele arbeidsplaatsen bijkomen.