LMJ Construct werft aan

SONY DSCLMJ Construct uit Turnhout werd opgericht in 2009 door Luc Van Gorp, Martine Noyens en Johny Goossens.  Met haar oprichting in 2009 behoort LMJ Construct ongetwijfeld tot de jongere garde onder de carrosserie- en trailerbouwers. Aanvankelijk telde het bedrijf drie medewerkers, momenteel zijn dit er al 14 en men zoekt er nu arbeiders voor de constructie-afdeling.

LMJ Construct timmert elke dag stevig aan de weg en bouwde dankzij de mond-tot-mondreclame van tevreden klanten een stevige reputatie op in o.a. schamel-, markt-, plateau- en glaswagens, BE-trailers, opleggers en voertuigtransporters. LMJ Construct blinkt uit in maatwerk en kleine series. De engineeringafdeling vormt het cement tussen de verkoop en de productie en bedient zich  van de modernste technologieën en systemen op het vlak van 2D en 3D Computer Aided Design (CAD).

“De overheid stelt, mede onder druk van Europa, steeds meer eisen aan de kwaliteit en conformiteit van voertuigen die in het verkeer gebracht worden en dat heeft zo zijn gevolgen voor de  constructeur. LMJ Construct heeft deze trend direct goed onderkend en ingeschat. Wij beschikken over een eigen homologatieverantwoordelijke die elk homologatiedossier opmaakt, indient bij de FOD Mobiliteit en opvolgt, de nieuwe wetgeving en voorschriften ter zake op de voet volgt, bestudeert en implementeert”, zegt Martine Noyens.

Trailers &  carrosseriebouw is altijd maatwerk, en maatwerk vraagt bijzonder veel aandacht voor elk detail. “LMJ onderscheidt zich vooral door het leveren van dit maatwerk in chassisbouw en chassisopbouw voor aanhangwagens , opleggers en vrachtwagens.  Naast de afdeling nieuwbouw hebben we ook een serviceafdeling voor het onderhoud en de herstelling van trailers in het algemeen. Er is zoveel werk dat we momenteel op zoek zijn naar vakbekwame arbeiders voor onze constructie-afdeling.”