LMJ Construct gaat op de rem

LMJ constructCarrosserie- & trailerbouwer LMJ Construct uit Turnhout pakt als eerste in België uit met een alternatief remsysteem voor schamelwagens. De productie van deze aanhangwagens met de klassieke oploopremmen was sinds oktober vorig jaar in Europa verboden, zonder dat er een alternatief beschikbaar was. LMJ Construct biedt nu een oplossing aan als exclusief verdeler van een elektrisch remsysteem.

“Wij waren al langer op zoek naar een alternatief remsysteem voor onze klanten,” legt Tom Vansweevelt uit. “In april kwamen we in contact met een Nederlands bedrijf, Wagenbouw Bollen uit Emmeloord, dat toen bezig was met de ontwikkeling van een elektrisch remsysteem conform de Europese normeringen. We sloegen de handen in elkaar en LMJ Construct is nu voor België exclusief verdeler. Dat houdt in dat deze technieken in alle schamelwagens voor bijv. marktkramers, tuinbouwers, wegenbouwers of schrijnwerkers in België door LMJ of door onze inbouwpartners zullen worden ingebouwd. Ook onze BE-trailercombinaties worden vanaf nu uitgerust met een elektrisch remsysteem.”

Zoektocht naar partners
Om deze technieken in de Belgische markt te lanceren en in te bouwen, is LMJ Construct op zoek naar een aantal partners. “We leggen momenteel de laatste hand aan een demovoertuig”, zegt Tom Vansweevelt. “Tijdens een demodag die we binnenkort organiseren, zal het voertuig op een aparte locatie getest kunnen worden door klanten en constructeurs.”