Carrosseriebouwer LMJ Construct uit Turnhout heeft de eerste realisatie klaar van een Easyloader-laadklep. Dat is een laadklep die wordt opgeborgen onder het dak van een bestel- of vrachtwagen en die bijgevolg niet in de weg zit wanneer de achterdeuren open moeten. “Het gaat om een Nederlandse innovatie die we sinds begin dit jaar hebben opgenomen in ons gamma”, zegt Carl Van Gorp van LMJ Construct.

De installatie gebeurde in een bestelwagen van M&M Connect, een Turnhoutse groothandel in horecamaterialen.

Markt
“Het probleem met een klassieke laadklep is dat die telkens omlaag moet worden gelaten wanneer je iets wil lossen, ook al gaat het om wat kleinigheden”, legt Carl Van Gorp uit. “Met de Easyloader is dat probleem van de baan. De laadklep bevindt zich in de wagen onder het dak. Van op afstand kan hij worden neergelaten en weer worden ingeschoven. Met een hefvermogen tot 650 kilo komt die in de buurt van een klassieke laadklep.” In zijn totaliteit weegt de klep 250 kilo. Ze kan in bestelbussen van alle grote Europese merken worden geïnstalleerd.

De carrosseriebouwer biedt de nieuwe laadklep aan omdat ze er een markt in zien. “De eerste realisatie is net klaar en intussen hebben we al een 5-tal andere offerteaanvragen binnengekregen, zonder dat we er al echt reclame voor hebben gemaakt”, besluit Carl Van Gorp.

Bekijk hier alle video's van Made in Kempen.