LMJ Construct bouwt opleggers op maat voor Ravago

LMJ_RavagoLMJ Construct uit Turnhout heeft twee trailers opgeleverd die het bedrijf helemaal op maat verbouwde en inrichtte voor Ravago uit Arendonk. Beide trailers maken deel uit van een grotere levering waarbij LMJ de komende maanden ook enkele specifieke volumecombinaties op maat zal bouwen.

“We verbouwden twee standaard 3-assige opleggers”, legt Tom Vansweevelt (kennismanager & design engineer) uit. “Beide trailers werden door ons aangepast aan het laadsysteem van Ravago. Zo werkten we bijvoorbeeld op maat gemaakte geleidingsrails in de bodem van de oplegger in waardoor hun laadboxen makkelijk in- en uitgeladen kunnen worden. We pakten ook de ladingzekerheid aan: 12 tussenstijlen zorgen ervoor dat de lading correct, snel en efficiënt gezekerd kan worden. Op de trekkers maakten we gereedschapskisten op maat.”

Grotere levering
“Deze twee vrachtwagens maken deel uit van een grotere levering”, voegt Martine Noyens toe. “Tegen volgend jaar bouwt LMJ Construct nog verschillende volumecombinaties met afzetlaadbakken. Zowel de aanhangwagens als de bakken zelf bouwen we volledig in huis. We tekenen de trailers en afzetlaadbakken uit volgens de behoeften van onze klant. Het maken en de inrichting gebeurt helemaal op maat: de constructie van het chassis, het vervolledigen met de gewenste opbouw, de uitrusting en testing van alle nodige technieken: remset, luchtvering, verlichting… Ook de homologatie van de bedrijfsvoertuigen nemen wij voor onze rekening: we zorgen ervoor dat de voertuigen beantwoorden aan de geldende Belgische en Europese normeringen. Het enige wat we niet zelf construeren is de vrachtwagen.”

LMJ Construct uit Turnhout werd in 2009 opgericht door Luc Van Gorp, Martine Noyens en Johny Goossens. Het bouwt polyvalente transportoplossingen: van verkoopaanhangwagens tot oplossingen voor diverse sectoren. LMJ Construct won vorig jaar de Willen Winnen award van Voka.