L&L Stage Service zet de VRT-toren in brand

L&L Stage ServicesL&L Stage Service, een audiovisueel bedrijf uit Herentals, heeft de VRT-zendtoren in vuur en vlam gezet. Niet letterlijk natuurlijk, maar er bewegen wel vlammen over ledschermen die speciaal hiervoor op de toren werden geplaatst. Het initiatief kadert in de actie Music for Life van Studio Brussel.

“De schermen zijn opgebouwd uit kleine tegels die deels met de lift en het laatste stuk met de trap één voor één naar boven werden gesjouwd”, vertelt medezaakvoerder Bart Weyts van L&L Stage Service, dat de opdracht uitvoerde voor Fast Forward Events en Light Design Productions. “Zowel op logistiek als technisch audiovisueel vlak werd het een bijzondere uitdaging. Zo moest er op de 89m hoge VRT-zendtoren een 10m hoge constructie en 10 ton audiovisueel materiaal op de toren ter plaatse worden gemonteerd.”

Feestjaar
Het Herentalse bedrijf is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Afgelopen jaar realiseerde het de opvallende The Rosegarden op Tomorrowland, zo ook de Europese award winnende ‘Floraliën kroonluster’ in de Sint-Pieterskerk in Gent.

L&L Stage Service levert audiovisuele (licht, geluid en video) services en equipement voor bedrijfsevenementen, beurzen, festivals, televisie en theaterproducties. “We beschikken ook over een eigen atelier waarin we dergelijke ‘tailor made’-projecten kunnen realiseren”, aldus nog Bart Weyts. “2017 wordt een feestjaar voor ons want dan vieren we onze 25 jarig bestaan.”