Lizzy’s Nieuwe Oogst ziet werk beloond met Gault&Millau Award

lizzy'sLizzy’s Nieuwe Oogst, een zaak in groenten en fruit in Westerlo, is in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de awards ter gelegenheid van de voorstelling van de Groene Gault&Millau. De gids verzamelt groenterestaurants, soep- en sapbars en andere eetgelegenheden met groenten en fruit in een hoofdrol. Lizzy’s ontving de award voor Creatiefste Groente- en Fruitwinkel.

“Tot mijn eigen grote verbazing”, reageert zaakvoerster Annemie Van Eepoel, die de zaak noemde naar haar moeder Lisette. “En dan moet je weten dat ik pas op het laatste nippertje besliste om dan toch maar naar de uitreiking in Vilvoorde te gaan.”

29 jaar hard werken
Voor Van Eepoel is de award een bekroning van 29 jaar hard werken. Ze begon met een groente- en fruitkraam, kocht dan de grond en bouwde er een flinke winkel op die intussen al 3 keer is uitgebreid. De zaak is 120 m2 groot en de keuken heeft ook die oppervlakte. Want Lizzy’s Nieuwe Oogst is veel meer dan een klassieke groente- en fruitwinkel. “We hebben 30 soorten koude schotels, 20 soorten rauwkost, een groot assortiment gesneden groenten en fruit, bereide gerechten als soepen, desserten, pizza’s en noem maar op. Allemaal in eigen huis gemaakt. We proberen telkens als eerste met iets nieuws te komen. Wekelijks krijgen we wel mensen uit de sector over de vloer die komen kijken wat we doen.”

Naast de verkoop in de eigen winkel levert Lizzy’s ook aan de groothandel en de horeca. Er werken in totaal 28 mensen.