Linked In De Kempen zet Lommels initiatief verder voorbij de brug

Linked In De Kempen is een nieuw netwerkevent. Initiatiefnemers zijn Henri Bergmans (HB Consulting & Organisaties en FCA Villagronden Ardennen BVBA), SD Worx en de Kempense Golf Club.

„De voorbije jaren ging ik netwerken tijdens ‚Linked in Lommel’. Daar werd gefocused op bedrijven uit Lommel. Een beetje raar vond ik, want het enige wat Lommel van Mol en Balen scheidt, is een kanaal met een brug erover. Maar soms is zelfs dat een brug te ver”, lacht Henri Bergmans.

„Ik wilde een gelijkaardig event opzetten in de Kempen, maar dan voor bedrijven uit meerdere gemeenten. Ik ging op zoek naar een goede partner, en omdat SD Worx al steun verleende aan het event in Lommel, nam ik contact op met Stijn Geboers. Die zag het wel zitten, en zette mee zijn schouders onder het initiatief. Vervolgens was het uitkijken naar een geschikte locatie. Omdat ik golf, nam ik contact op met Rudi Van Baelen bij de Kempense Golf Club. Het clubhuis is een oase van rust, van op het terras heb je zicht op de golfbaan, dit ruimtelijke gevoel neemt op slag alle stress weg… Een ideale locatie om te netwerken!”

Op het eerste event van Linked In De Kempen werden alle ondernemers en zelfstandigen uit de gemeenten Balen, Mol, Dessel, Geel en Meerhout aangeschreven, en ook gemeentebesturen werden uitgenodigd. Een dertigtal ondernemers kwamen er niet alleen netwerken. Veertien ondernemers proefden er ook van de golfsport. „Ik ben best tevreden met de opkomst. In Lommel zijn ze ooit gestart met 11. We willen Linked In De Kempen vier keer per jaar organiseren. Het is niet de bedoeling om gastsprekers uit te nodigen, wel om op een informele manier ondernemers met elkaar in contact te brengen en bedrijven uit de verschillende gemeentes met elkaar te laten kennismaken in een ongedwongen kader.”

Een beeldverslag van de eerste Linked In De Kempen: