Link21 blaast tien kaarsen uit

Link21 10 jaarTien jaar geleden startten Wim Heylen (Groep Heylen) en Jan Van Eyck (Groep Van Eyck) met de Link21. Wat toen een gewaagd initiatief was, is uitgegroeid tot een vaste waarde in het Kempense economische en culinaire landschap. 

Het plan van de jonge ondernemer Wim Heylen om aan de afrit 21 langs de E313 een multifunctionele hoogbouw op te trekken, was op zich al behoorlijk revolutionair. Maar daar ook nog een vergadercentrum en een brasserie onder te brengen, was pas echt innovatief. Veel sceptici stelden zich diepe vragen toen het complex in 2004 de deuren opende.

Uiteindelijk bleek een hoogbouw dan toch geen synoniem te zijn van hoogmoed

“Gelijk krijgen is altijd fijn”, bekent Wim Heylen tien jaar later. “Uiteindelijk bleek een hoogbouw dan toch geen synoniem te zijn van hoogmoed. Maar ik ben niet te beroerd om toe te geven dat we bij de start heel moeilijke jaren beleefden. En dat ik het zonder mijn zakenpartner en vriend Jan Van Eyck nooit had gered.”

Jan Van Eyck van de gelijknamige bekende Groep Van Eyck knikt instemmend. “Zonder de creativiteit en het lef van Wim had ik het ook niet gered. We vullen elkaar gewoon zeer goed aan. Link 21 is na tien jaar een begrip. En ook zakelijk is Link 21 nu een topper. Net omdat we niet hoogmoedig waren en ons aanpasten aan de realiteit van de markt. Omdat we oog hadden voor de noden van de klanten.”

Tijdens het jubileumjaar plant Link 21 talrijke commerciële acties.