Ingenieursbureau Cartesio uit Hasselt opent een kantoor in bedrijvencentrum 4Wings in Oevel. Account manager Rik Smets is in dienst genomen om de activiteiten – projectsourcing en werving/selectie van ingenieurs – in de Kempen aan te sturen. Cartesio onderscheidt zich door communityvorming voor ingenieurs, onder meer via events.

Cartesio werd in 2015 opgericht en situeert zich op Corda Campus in Hasselt. De zaken gaan goed en snel. In 2017 verdriedubbelde het bedrijf van zaakvoerder Johan Bastiaens zijn omzet en het boekjaar werd afgesloten met een winst van 70.000 euro.

Intussen telt de onderneming 13 medewerkers en dat moeten er eind dit jaar 22 zijn. Operationeel manager Ine Truijen verwacht in 2020 40 medewerkers in dienst te hebben.

Grote bedrijven als klant
De Kempen moet daar toe bijdragen. Vanuit het nieuwe kantoor in Oevel willen ze de provincie Antwerpen nog beter bedienen. Klanten in de streek zijn er al, zoals DAF, Umicore en Omnichem. Het bedrijf is vooral actief in de automotive en chemie.

Om zich aantrekkelijk te maken bij ingenieurs organiseert het kantoor geregeld events. Het concept luidt ‘Jobs en Events voor Engineers’, dat ze nu ook willen doortrekken naar de Kempen. “Er wacht ons een serieuze uitdaging, maar we geloven heel sterk in het bouwen van een community van engineers. En dat kost tijd en moeite”, zegt Ine Truijen.

Naast Oevel opent ook in Leuven een extra kantoor.