Vanavond is Limar Chocolates uit Turnhout uitgeroepen tot winnaar van de Prijs Ondernemen 2017 van Voka-Kempen. Managing director Robert Geuens ontving de prijs uit handen van voorzitter Ronny Van Broekhoven. Tegelijk won Limar ook de Publieksprijs. De Innovatieprijs was voor Intracto uit Herentals.

“Limar Chocolates is een familiebedrijf dat uitgaat van zijn eigen kracht”, motiveerde juryvoorzitter Betty Vervoort. “Dankzij een realistische toekomstvisie investeert het bedrijf in een modern machinepark, in productvariatie en in efficiëntie. Limar Chocolates is ook een onderneming met aandacht voor meer dan het puur economische. De medewerkers zijn er zeer betrokken in de organisatie en ook milieubewustzijn en MVO staan hoog op de agenda. Dit alles resulteert in artisanale producten van topkwaliteit, die wereldwijd verspreid worden.”

Innovatiecampus
Andere genomineerden waren Verkooijen uit Hoogstraten (Voka Kempen Noord), Sidec uit Balen (Voka Kempen Oost), Arbor uit Hulshout (Voka Kempen Zuid) en Intracto uit Herentals (Voka Kempen West). De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van het Jaardiner, dat plaatsvond op de toekomstige Innovatiecampus in Geel. “Omdat we het belang van deze site voor onze regio niet genoeg kunnen onderstrepen, was het een evidentie dat we ons Jaardiner, de jaarlijkse hoogdag van het ondernemerschap in de Kempen, hier zouden organiseren”, aldus Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka-Kempen.

De Prijs Ondernemen is een initiatief om bedrijven aan te moedigen een bijdrage te leveren aan de sociaal-economische welvaart van de regio en hen daarvoor te belonen. Eenmalig werd dit jaar ook een Innovatieprijs uitgereikt, die naar digital agency Intracto ging. Het bedrijf overtuigde de jury door zowel in zijn dagelijkse activiteiten als in zijn bedrijfsorganisatie vernieuwend en innovatief te werken.