Het gemeentebestuur van Lille houdt eraan om jaarlijks de ondernemers van Groot-Lille uit te nodigen voor een netwerkbijeenkomst. Dat gebeurde onlangs opnieuw en met succes. 130 mensen schreven zich in. De bijeenkomst vond plaats onder de noemer ‘Ondernemen en gemeenten samen sterk’.

“We vinden het belangrijk dat onze ondernemers mekaar beter leren kennen”, zegt schepen van Economie Michel Leys. “Ze moeten weten wat er allemaal aan bedrijfsactiviteiten zijn in onze gemeente. Op die manier kunnen ze mogelijk ook wat voor mekaar betekenen.”

De aanwezigen luisterden naar een uiteenzetting van Unizo-topman Karel Van Eetvelt, die het onder meer had over kernversterkend beleid. Komiek Steven Goegebeur zorgde voor de humoristische toets. Nadien was er tijd voor netwerking.

Ondernemerscafés
“Met de 130 inschrijvingen gaat het aantal deelnemers nog altijd in stijgende lijn”, aldus Michel Leys, die zelf een boomkwekerij en tuinaanlegbedrijf runt. In het verleden ondersteunde de gemeente ook al Ondernemerscafés, waarbij er telkens een gastbedrijf is. Bij Drankenhandel Daems in Wechelderzande vond een avond plaats rond kaas en bier en Wijnen Jacobs was de gastlocatie voor een nieuwjaarsreceptie. “Dat gaan we in de toekomst nog meer doen”, benadrukt de schepen.