Lillefant wil 150.000 euro ophalen via crowdfunding

lillefantLillefant, een webshop met kleurrijke kinderkleding en hippe spulletjes voor kids, is een crowdfundingcampagne gestart om 150.000 euro vers kapitaal te verzamelen. Dat hebben de Lichtaartse eigenaars nodig om hun activiteiten verder uit te breiden richting Frankrijk en Duitsland. Ze maken kandidaat-investeerders erop attent dat het nu fiscaal zeer gunstig is te investeren in jonge bedrijven door de tax shelter voor startende ondernemingen van de federale overheid.

Lillefant beschikt enkel over een Nederlandstalige site. “Ondanks dat krijgen we nu al sporadisch bestellingen binnen uit Wallonië, Frankrijk en Duitsland”, vertelt Bart Cools. “We weten dat daar voor ons nog een grote markt ligt.” Om die te bereiken willen ze de online shop ondersteunen in de Engelse, Franse en Duitse taal. Op termijn willen ze ook logistieke activiteiten onderbrengen in Nederland en Duitsland om in die landen snellere leveringen te garanderen. Nu nog runnen Bart Cools en Ellen Maes de zaak met zijn twee, maar door de snelle groei dringt de aanwerving van een werknemer zich op. En tot slot willen ze hun collectie uitbreiden en hun stock vergroten. Al die ambities kosten geld en dat wil het koppel bijeenbrengen via crowdfunding.

Fiscaal voordeel
“De tax shelter voor startende ondernemingen biedt particulieren de mogelijkheid te investeren in een bedrijf en dan te genieten van een fiscaal voordeel in de personenbelasting”, legt Bart Cools uit. “Dat kan oplopen tot meer dan 45% van het geïnvesteerde bedrag. Voorwaarde is dat het bedrag 4 jaar wordt geplaatst. Wij betalen het geld dan na 4 jaar terug aan de investeerder. Voor ons is het dus een renteloze lening, de investeerder geniet van een belastingvoordeel.”

Op dit moment heeft BCIG bvba, de vennootschap achter Lillefant, al 82.500 euro ingezameld.