Life Time Achievement voor Johnson & Johnson

johnson & johnson beerseTijdens de eerste editie van de Foreign Investment Trophy heeft Vlaams minister-president Kris Peeters een ‘lifetime achievement award’ toegekend aan het Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson. Het bedrijf ontvangt de prijs voor zijn jarenlange investeringspolitiek in Vlaanderen.

Met de Foreign Investment Trophy wil de Vlaams minister-president en Flanders Investment & Trade het belang van buitenlandse investeringen in de Vlaamse economie in de verf zetten. Johnson & Johnson telt in België meer dan 5.000 werknemers over zeven sites, waarvan de grootste in Beerse. “De Amerikaanse multinational Johnson & Johnson heeft zich opgeworpen als ambassadeur voor Vlaanderen bij andere buitenlandse bedrijven die zich hier willen vestigen. Hun jarenlange investeringen in farma en biotechnologie, een sleutelsector van de Vlaamse economie, getuigen van een langetermijnvisie en werken inspirerend voor andere bedrijven. Het is de weg die we moeten blijven volgen in het kader van het Nieuw Industrieel Beleid: sterke, innovatieve bedrijven die de Vlaamse industrie van morgen mee vorm willen geven”, aldus Vlaams minister-president Kris Peeters.

Daarnaast is ook een Investment of the Year Award 2013 toegekend aan FRX Polymers, de Amerikaanse producent van vlamvertragende polymeren op basis van fosfor. Het bedrijf opent eind dit jaar een eerste volwaardige commerciële fabriek op het terrein van Bayer in de Antwerpse haven.