Lieve Paulussen neemt AchitectuurGroep Oosthoven volledig in handen

Architectuurgroep OosthovenVrijdag 30 september neemt het architectenbureau ArchitectuurGroep Oosthoven uit Oud-Turnhout officieel afscheid van Fred Vrebos, die 65 is en op rust gaat. Vanaf die dag neemt Lieve Paulussen, die al enkele jaren partner is, het kantoor volledig over.

Fred Vrebos richtte 25 jaar geleden ArchitectuurGroep Oosthoven op. Het kantoor legt zich toe op privé-woningen en schoolgebouwen. Zo realiseerde het de school Sterbos in Wuustwezel, één van de weinige passiefscholen tot dusver in Vlaanderen. Maar ook de nieuwe kleuterschool en sporthal van het Sint-Pietersinstituut in Turnhout en de vrije basisscholen van Oud-Turnhout (Zwaneven, Delta, Reuzepas) prijken op de referentielijst. “Op het vlak van scholen zijn we actief in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. In aantal realiseren we 80% privé-woningen en 20% scholen. In tijdsbesteding is dat precies andersom”, legt Lieve Paulussen uit.

Energiezuinigheid
Naast de zaakvoerder werken 3 bedienden en een zelfstandige architect in het kantoor. “We verdiepen ons meer en meer in energiezuinigheid, want daar ligt toch wel de toekomst. Het ecologische wordt meer en meer belangrijk. Ook kleurgebruik is binnen ons kantoor belangrijk. We werken namelijk veel voor kleuter- en basisscholen.”

De nieuwe eigenares wil de combinatie van privé-woningen en scholen blijven behouden. “Dat is een leuke mix”, besluit Paulussen.